Rabok készítik a kerítést és a NATO-drótot

A büntetés-végrehajtás által felügyeltek fonják majd a kerítést, és készítik rá a NATO-drótot.

Hétfő reggel elkezdték építeni a kerítést a szerb határon, Mórahalom külterületén. A 175 méter hosszú próbakerítést a Magyar Honvédség építi. vezényelték a helyszínre,akik egész héten ott lesznek.

A Népszabadság úgy tudja: a település polgármestere is a térségben dolgozó gazdáktól értesült a katonai járművek megjelenéséről.A lap kormányközeli forrásokra hivatkozva azt írja, novemberre  viszont a teljes 175 kilométer kerítés elkészülhet. „A hivatalosan publikált 6,5 milliárdos költség információnk szerint csak az anyagárat és az ahhoz kapcsolódó járulékos kiadásokat fedezi, tehát a kivitelezési költségeket nem” – írják. Bár a katonák akkor is kapnak fizetést, ha nem csinálnak semmit, így az ő munkabérük nem jelent többletköltséget.

A kerítést magát és a NATO-drótot (60-80 centi átmérőjű dróthenger) rabok fogják elkészíteni, ez kerül a kerítés tetejére. Csak ehhez összesen több mint ezer tonna alapanyagot használnak fel, amelyet folyamatosan kell a helyszínre szállítani.

Július 6-án megszavazták a parlamentben Pintér Sándor javaslatát a magyar–szerb kerítés jogi alapjának megteremtéséről, a szerb határ menti ingatlantulajdonosok kártalanításáról, a menekültügyi eljárások felgyorsításáról és a menedékkérők közmunkára fogásáról

Vélemény, hozzászólás?