Találgatások a Trónok harca 6. Évadával kapcsolatban. Kiszivárogtak bizonyos forgatási helyszínek.

A hatodik könyv még sehol, az ötödik évad utolsío epizódja meg még csak alig pár hete pörgött le,mégis a hatodik évad forgatási helyszíneiből egyesek már komoly történeti szálakra vélnek következtetni.

A következő évad egy részét már biztosan Spanyolországban veszik fel, több vár és kastély is szerepel a helyszínek között. Ezek közül a szemfülesek máris megtalálták azt az épületet, ami egy olyan teóriának a helyszíne lehet, amiről már az első könyv óta beszél mindenki, de csak nem derült ki belőle semmi öt könyv és öt évad alatt sem. Egy toronyról van szó.

Ugyan a könyvekben kerek toronyként jellemzik, többen már is arról kezdtek beszélni, hogy ez bizony a Tower of Joy, tehát az a hely, ahol fogságban tartotta Rhaegar Targaryen Lyanna Starkot. Itt bukkan fel egy teória.

R+L=J teóriáról van szó, ami többek között azt állítja, hogy Jon Snow nem Ned Stark fattyú fia, hanem Ned lánytestvérének Lyannának, és az uralkodói házhoz tartozó Rhaegar Targaryennek a fia. Eredetileg ebbe a toronyba vitte el és erőszakolta meg Lyannát Rhaegar, de lehet csak titkos kapcsolatról volt szó. Később a háború elvesztésének küszöbén Ned Stark hatodmagával) elmentek a toronyba, hogy kimentsék lánytestvérét, akire három királyi testőr vigyázott. A hat a három elleni harcot végül csak Ned és Rowland élte túl, Ned pedig vérbe fagyva talált rá Lyannára, aki kért tőle valamit, amit azóta se mondott el senkinek.Itt jön a filozofálgatás.
Eredetileg Ned ugye azt mondta, hogy megcsalta a feleségét és onnan lett neki egy fattya (Havas Jon), Robertnek meg biztos nem mondhatta volna el, hiszen még is csak ő ölte meg Rhaegart, és még is csak vérdíjat tűzött ki minden Targaryen fejére. És ha a teória igaz, Jon is Targaryen, méghozzá annyira, hogy sokkal több joga lenne a vastrónon ülni, mint most bármelyik Lannisternek. Howland Reed szerepe is érdekes, hiszen ő még egyáltalán nem szerepelt, csak utalnak rá állandóan, mint Ned leghűségesebb harcostársa. Lehet nem véletlenül küldte a saját gyerekeit Bran után, és lehet ő az utolsó élő ember, aki tudja, hogy Jon Snow valójában egy Targaryen-trónörökös. Egy kiszivárgott castinghír is arra utal, hogy ez bizony a Power of Joy, és valószínűleg a hatodik évadban visszaemlékezésként tűnhet fel.

Esetleg valamiféle látomásként, hiszen az már biztos, hogy az ötödik évados kihagyás után visszatér Bran karaktere és Hodor (vééégre,Hodor!!!), aki megtalálta a háromszemű hollót, és egyébként is különös víziói vannak. Az már más kérdés, hogy a könyvekből megismert képessége, miszerint az ősi fákon keresztül belelát múltba, jelenbe s jövőben, hogyan érvényesül egy olyan toronyban, ami a kopár Dorne határán fekszik, vagyis túl sok ilyen fa arrafelé nem található.

Azt meg tényleg hagyjuk, hogy az utolsó információink szerint Jon Snow halott, így az egész teória értelmét vesztené. Más kérdés, hogy minden rajongó arra esküszik, hogy majd Melisandre feléleszti (ahogy Myri Thoros Berric Dondarriont), vagy az utolsó pillanatban átköltözött a farkasa- Szellem testébe. Persze az is lehet, hogy szó sincs hasonlóról.

Baromi távol van még az a következő évad, a könyvről nem is beszélve.

Vélemény, hozzászólás?